billedmaskinen logo
Mad på Cubansk

Bemærk: "Cubansk mad og cubanske hjem" er stadig under udarbejdelse og er derfor endnu ikke at finde i din lokale boghandler.

"Cubanerne kan ikke lave mad", hører man altid. Men intet er mere forkert! Cubanerne har en lang og stolt madtradition - en tradition, der rækker tilbage til både det spanske og det afrikanske køkken, for slet ikke at tale om de mange påvirkninger fra både det arabiske og det kinessiske mindretal.

Vaner og traditioner fra disse kulturer har med tiden sneget sig ind overalt og indenfor madkulturen skabt noget helt unikt: det cubanske køkken.

Som alle gode køkkener, f.eks. det franske og kinesiske, er også det cubanske oprindelig opstået af en økonomisk knaphed, hvor man har været nødt til at bruge alle tilgængelige råvarer og krydre med stor fantasi. I Cuba er denne knaphed stadig tilstede - og processen i fuld gang - ikke mindst i køkkenet.

At lave en kogebog
"Mad på cubansk" tager læseren med ind i den virkelige verden af cubansk mad. Læserens bringes gennem en række familie-portrætter, anekdoter og cubanske underfundigheder, hvor den gode opskrift hele tiden er den røde tråd.

Man møder bonden, dommeren, den enlige mor, den religiøse familie, partimedlemmet, politikvinden - og mange flere. Alle bliver de spurgt om det samme: hvad serverer I til middag, hvis der kommer gæster?

Bogen er en oplagt gaveidé til både den hærdede Cuba-kender, såvel som til de interesserede, der endnu ikke har besøgt landet og erfaret den spændende madkultur. Med dens store farvebilleder og håndskrevne opskrifter kan den læses både som kogebog og som en anderledes skildring af dagligdagen på den caribiske ø.

Tekst og foto: Lars Kamp Mortensen

[Tilbage]